Üdvözöljük webáruházunkban!

A beszerzett eszközök bemutatása

 

Kedvezményezett neve: Pampress Kft. 9200 Mosonmagyaróvár, Vadvirág u. 10.

A projekt címe: Innovaciós technológia fejlesztés a Pampress Kft.-nél

A szerződött támogatás összege: 7 171 438 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 50 %

A projekt tartalmának bemutatása:

 

A projekt keretében a Pampress Kft. kizárólag új és technológiai érteleben modern gépeket szerzett be. Régi technikákat cseréltünk újra, illetve bővítettük is az eszközparkot a vesrenyképesség növelése érdekében.

 

A vásárolt eszközök bemutatása:

 

EPSON F2100: Ez egy úgynevezett direkt textilnyomtató, mely nyomószerszám elkészítése nélkül is képes közvetlenül, első sorban pólókra felvinni a kívánt motívumot. A szitanyomás kiváltására alkalmas, de csak kis szériák esetén. A Pampress Kft. ennek megfelelően alacsony, pár darabos megrendelések kiszolgálására használja, továbbá mintázásra is kitűnően alkalmas, hogy a nagy szériák megrendelése előtt, úgynevezett bemutató darabot, vagyis prototípust készítsünk vele a megrendelő részére.

 

EPSON F6200: A Pampress Kft. évek óta gyárt szatén címkéket úgy nevezett szublimációs technikával. Erre egy átalakított, szintén EPSON gyártmányú nyomtatónk volt, mely elérte a csereérett kort. Az újonan beszerzett F6200-as nyomtató 1,2 méteres nyomtatási szélességével nemcsak nyakcímke szalagok szublimációs papírjának nyomtatására képes, hanem akár felnőtt méretű sport mezek mintázatának nyomtatására is. A technológia lényege, hogy az F6200-as kinyomtatja a kívánt kép/grafika negatívját egy szublimációs papírra, majd ezt a poliészter anyaggal összeforgatva egy présvasaló alá helyezzük. A préselés következtében a kép megjelenik az anyagon, melyet ezután címke esetében lehet darabolni és bevarrni a pólók nyakába, sport mezek esetében pedig kiszabni és összevarrni a mez elemeit. Az új nyomtató sebessége kétszeres a régihez képest, nyomtatási mérete pedig kicsit több mint háromszoros.

 

Monti Antonio kalanderező: Ezzel a géppel az előzőekben bemutatott F6200-as nyomtató álltal készített címke negatívot tudjuk a szatén szalagokra vasalni. Fontos ugyanis, hogy a szublimácós nyomtató akár 1000-1200 címke negatívját is lenyomja egy munkafolyamatban. Ezt a legjobban kezelni úgy lehet, ha feltekercseljük a szublimációs papírt, melyet utána felrakunk a kalanderező egyik adagolójára, egy másikra pedig a szatén címke szalagokat. A gép egy végtelenített forgásban lévő forró lapon vezeti át a két anyagot és préseli össze őket. A lejövő immáron hulladéknak számító papírt a gép ugyancsak feltekeri, akárcsak a címkeszalagot, amit már csak darabolni kell és bevarrhatók a pólók nyakába. Ugyanezen az elven nyakpántok is készítehetők ezzel a technikával. Korábban egy házilag gyártott présvasalóval végeztük ezt a folyamatot. Az új kalanderező sebessége ennek akár a tízszerese is lehet.

AT-60PD síknyomógép: Az alapvetően szitanyomással dolgozó autómata gép arra lett kifejlesztve, hogy úgynevezett transzfer matricákat készítsen. A technika lényege, hogy egy hordozópapírra nyomunk ki szitafestéket, amit később egy hőprés segítségével viszünk át a textilre. Eddig erre is egy teljesen manuális gépet használtunk. Az új eszközzel növelhető lesz a pontosság, ezáltal könnyebben készítünk majd több színű nyomatokat, valamint a nyomóerő fixálásával garantáltan minden matricára azonos mennyiségű festék kerül majd.

 

A beszerzendő gépek főként technológiai fejlesztések, nagyfokú automatizálással bírnak. A termékeink árát korlátozottan emelhetjük, de a nagyobb termelékenységgel több megrendelést gyorsabban tudunk kiszolgálni ezzel növelve árbevételünket.

 

A projekt befejezési dátuma: 2019.05.03.

A projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-02673